-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:10930 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:2

اگر با يك سري تمهيدات لازم بتوانيم در سطح كشور، موفق به جداسازي مراكز درماني خواهران از برادران بشويم، با توجه به اين كه هر پزشكي در طول دوران دانشجويي خود بايد (هر چند مختصر) از انواع و اقسام اختلالات و بيماريها چه در مورد آقايان و چه خانمها آگاهي يافته و آموزش ببيند (اعم از انجام معاينات كامل، آگاهي از بيماريهاي زنان و چگونگي انجام زايمان سالم و...) و با توجه به اين كه در مورد دانشجويان، اين موارد بيشتر آموزشي هستند تا درماني، (يعني ممكن است نجات جان بيمار در همان زمان وابسته به آن نباشد، اما به وسيله اين آموزش كه در بيمارستانهاي آموزشي صورت ميگيرد، دانشجو براي مراحل طبابت، كه نياز آينده بيمار است، آماده ميشود) و از اين رو هر يك از دانشجويان در دورههاي مختلف، ملزم و مجوبر به گذراندن واحدهاي درسي در تمامي بخشهاي بيمارستان، اعم از زنان و مردان، و فراگيري تمامي مسائل و امتحان دادن در پايان دوره ميباشند (تا بتوانند در نهايت، فارغ التحصيل موفقي باشند)، با در نظر گرفتن تمامي اين شرايط، بفرماييد تكليف و وظيفه دانشجو چيست؟ آيا ميتواند به خاطر رعايت مسائل شرعي، از فراگيري كامل بسياري مسائل بگذرد و در نتيجه در گذراندن واحدهاي درسي ناموفق باشد؟ و يا در هر شرايطي و با هر وسيلهاي، بايد به فراگيري صحيح كارش بپردازد تا در آينده كمتر دچار مشكل شود؟ و به طور كلي چگونه ميتوان بين وظيفه پزشكي و دانشجويي (كه در كتب پزشكي، بر انجام آنها تأكيد شده) و وظيفه شرعي و اسلامي (كه طبيعتاً نبايد با وظيفه پزشكي تناقض داشته باشد) جمع كرد؟

عدم رعايت مسائل شرعي، جهت فراگيري مسائل پزشكي، در حدّي كه حفظ جان (و سلامتي و مداواي) بيماران، اگر چه در آينده، متوقّف بر آنها باشد، جايز است ولي تجاوز از حدّ ضرورت و ناچاري، جايز نميباشد و در اين جهت فرقي بين دختر و پسر، زن و مرد نيست.(1)

پي نوشتها:

1. آيت اللَّه محمّد فاضل لنكراني، جامع المسائل، ج 1، ص 597، سؤال 2082.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.